Tillsammans växer vi oss starka

Som delägare/medlem i IOC bidrar ditt företag till IOC:s arbete med kompetensförsörjning och kompetensutveckling och i förlängningen till er egen utveckling.

Se presentationsfilmen om IOC-företagen!

AB Pod

Underleverantör inom avancerad plåtbearbetning till olika branscher, i huvudsak till svensk verkstadsindustri

ABC Karossen

Påbyggaren av skåp, flak, kåpor och specialvagnar med fokus på kvalitet, styrka, flexibilitet och innovation 

Almi Företagspartner

Lån, riskkapital och affärsutveckling för växande företag

Axipto

Axipto AB är ett ungt och nytänkande företag – men med lång erfarenhet och djup kunskap. Axipto har sina rötter i tre svenska verkstadsföretag med olika typer av specialkompetens inom skärande bearbetning.

BEGE Stece AB

Verktygskonstruktion och -tillverkning, excenter- och hydraulpressning av plåtdetaljer från 0,5 mm upp till 6 mm, värme- och ytbehandling samt svetsning och montering

Bevi

Specialister på energieffektiva drivsystem och kraftgenerering, som erbjuder ett omfattande sortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial, startutrustningar och utför service på elektriska maskiner upp till 20 ton. 

I samverkan med omvärlden

Vi arbetar i samverkan mellan medlemsföretagen avseende kompetensutveckling, kompetensförsörjning och företagsstöd. IOC samverkar med olika högskolecentrum/campus och teknikcollege för att försäkra medlemsföretagen om tillgång till breda kontaktytor och utbildningsinsatser på alla nivåer, utifrån skiftande behov.

Camteknik

Lång erfarenhet av skärande bearbetning med fokus på fräsning av stora detaljer. 

Eterni

På Eterni kan vi mycket om teknik och arbetar tätt tillsammans med industrin. Vår flexibilitet ger er utrymme att fokusera på det ni är bra på, medan vi tar hand om andra områden utanför er kärnverksamhet. På så vis skapas större lönsamhet!

Groth Kaross

30 års erfarenhet av att bygga OB-fordon (Outside Broadcasting) för radio-och TV-bolag runt om i Norden

IF Metall

Vi arbetar för medlemmarnas intressen och för ett demokratiskt och jämställt samhälle. Ingen ska kunna tvingas att arbeta till sämre ersättning eller arbetsvillkor än vad som står i kollektivavtalet. Kollektivavtalet är fackföreningens kärna.

Joab Recycling AB

Med ständig miljöfokus erbjuder vi kunderna kreativa lösningar på framtidens tekniska utmaningar

LO- distrikt Sydost

LO är centralorganisation för 14 medlemsförbund som organiserar arbetare inom både den offentliga och privata sektorn. En viktigt uppgift för LO är att tillvarata fackföreningsrörelsens intressen gentemot riksdag, myndigheter och andra organisationer.

IOC har ett mycket brett kontaktnät och bevakar medlemsföretagens intressen i samverkan med viktiga aktörer i omgivningen, exempelvis:

 • Additivt teknikcenter i Hultsfred AB
 • Campus Hultsfred, Vimmerby, Västervik
 • Företagarna
 • IUC Kalmar AB
 • Linnéuniversitetet och övriga universitet och högskolor
 • Mönsteråsgymnasiet
 • Mönsterås kommun
 • Mönsterås Utvecklings AB
 • Näringslivskontor i Kalmar län
 • Nova, Oskarshamn
 • Region Kalmar län
 • RISE/Swerea
 • Svenskt Näringsliv

Mönsterås Kommun

Vi har regionens bästa företagsklimat enligt Svensk Näringslivs kartläggning bland Sveriges samtliga kommuner. Vår vision är att Mönsterås ska uppfattas av företagare och privatpersoner som regionens mest attraktiva kommun att verka och bo i.

Mönsterås Metall

Specialiserat på aluminiumgjutning – sand-, kokill- och pressgjutning. Produktion från gram till ton, från enstyck till korta och långa serier.

Mönsterås utvecklings AB

Verksamheten omfattar såväl projekt- och näringslivsarbete som fastighetsförvaltning. Näringslivskontoret MuAB vill göra det möjligt för små- och medelstora företag att hyra lokalyta, som ett alternativ till att äga sin verksamhetslokal.

Movi AB

Konstruerar och tillverkar allt från enkla klipp- och bockverktyg till avancerade plåtformande följdverktyg.

NGA Pressverktyg AB

Konstruktion och tillverkning av pressverktyg samt legotillverkning av pressdetaljer.

Nynäs Mekaniska AB

Konstruktion och tillverkning av följdverktyg – bock o klipp

Recticel

Specialist på cellplaster

Södra Cell

Södra Cell är med sina tre massabruk i Värö, Mörrum och Mönsterås en av Europas ledande tillverkare av massa för avsalumarknaden. Cirka 80 procent av produktionen utgörs av barrmassa, resten av lövmassa.

Södra Wood

Sågade trävaror och interiörträprodukter

SSE

Elinstallationer i processindustri, verkstadsindustri samt bostäder och kontor. Specialister på allt ifrån lågspänning till högspänning, automatikstyrning och programmering

Stans & Press

Underleverantören som tillverkar plåtprodukter i stål, rostfritt och aluminium samt vattenskärning i material som titan, grafit, sten, plast, gips och gummi.

Stece Fjädrar AB

Ledande producent inom fjädertillverkning och ringar i dimensionsområde 0,2-10 mm trådtjocklek och clips i bandmaterial inom området 0,1-2 mm tjocklek. 

Stranda AB

Avancerad teknik, CNC-bearbetning och svetsning – lego eller totalleverantör KL Truck

Svom AB

Industriunderhåll, nymontage, svetsning och bemanning samt hyrliftar.

Tilka AB

Grossist som levererar fästelement, specialdetaljer, tallriksfjädrar och logistiklösningar till verkstadsindustrin i Sverige.