YH-utbildningar TIPS

YH - fristående kurs automation o ellära
50 YH-poäng

För Industri- och Underhållspesonal
 
Vill du bli en nyckelperson på din arbetsplats? Behöver du kunskap i el och automation för att hänga med i Industri 4.0? 
Läs el-behörighet B på hemmaplan med ett specialanpassat utbildningsupplägg för dig som arbetar.

YH - 3D PRINTING, ETT HELHETS-PERSPEKTIV
8 YH-poäng

Kursen ger grundläggande kunskaper om 3D-printteknik och bedrivs på Additivt Teknikcentrum i Hultsfred. 

Efter kursen skall de studerande påbörja en progression mot mer avancerade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom alla grundläggande aspekter av 3D-printing.

YH - INTRODUKTION TILL METALPRINTING
4 YH-poäng

Kursen ger grundläggande kunskaper om 3D-printteknik inriktad mot metallutskrifter. 

Kursen ger kunskaper inom alla grundläggande aspekter av Metalprinting samt förmåga att bedöma lämpligheten för metallutskrifter av vissa material och produkter.

YH - Introduktion till solidworks
8 YH-poäng

Kursen ska ge de studerande grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att förstå och kunna utföra uppdrag med CAD-programmet Solid Works i både 2D och 3D. 

Kursen fokuserar till stor del på̊ processen att skapa 3D-modeller för 3D-printutskrifter.

YH - Certifierad Process-operatör
400 YH-poäng

Efter utbildningen är du attraktiv för arbetsgivare inom kraft/värmeproduktion, pappers- och massaindustri och kemisk industri. Drifttekniker och processoperatör är egentligen olika namn på samma arbete, beroende på vilken bransch du jobbar i.

YH - Certifierad Produktions-tekniker
270 YH-poäng

Sverige är ett starkt produktionsland med moderna industriföretag. Men för att kunna konkurrera behöver företagen välutbildad personal. Kraven på kompetens i tillverkningsföretag ökar stadigt, samtidigt som stora pensionsavgångar väntar.

YH - 3D-tekniker Additiv teknik i metall
400 YH-poäng

En 3D-tekniker inom additiv teknik i metall kommer att lära sig en teknik som idag är en hett eftertraktad inom industriell tillverkning som har både stor hållbarhet och precision. I utbildningen 3D-tekniker kommer du att få att lära dig att föra en dialog med beställare och visa vilka möjligheter additiv produktion har. 

YH - CNC-tekniker
400 YH-poäng

Behovet av personal som kan styra och programmera robotar och avancerade maskiner är stort.CNC-teknikern behärskar en lång rad kunskapsområden och är en viktig resurs i industri- och teknikföretagens arbete.